Nieuw project: Jiwa dan Raga

Nieuw project: Jiwa dan Raga

Bijzonder PROJECT !

Jiwa dan Raga – Lichaam en geest
De Body en Mind van Indische en Molukse tradities.

Panca Sila Maastricht en EQuilibrium Maastricht zijn een heel bijzonder project aangegaan voor een looptijd van één jaar met als titel ‘Jiwa dan Raga – Body en Mind van Indische en Molukse tradities’.  Ze kunnen dit vormgeven met behulp van een reeds toegekende subsidie van het Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) en van sponsoren waaronder Stichting Moetiara Maloekoe.

Mocht u ook interesse hebben om ons project te ondersteunen neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie: jiwadanraga@meerbewegenmaastricht.nl

Met dank aan het Vfonds!!!

Wat houdt het Jiwa dan Raga – project in?

Met het Jiwa dan Raga – project trachten we om te re-connecten met verschillende aspecten van onze rijke Indische en Molukse cultuur. Dit doen wij via het samen beoefenen van verschillende Indische vechtsport Silat-stijlen, het geven van Pidjit – workshops (Pidjit is maleis voor massage), via Tenaga Dalam (een indonesische meditatie techniek), kunst en uiteraard het genieten van Indisch – Moluks eten. 

Een van de doelen van ons programma is het doorgeven van kennis en kunde aan de volgende generaties. Dus met het maken van het programma hebben we alle doelgroepen voor ogen gehad.

Elke maand staat er één workshop of activiteit gepland. Welke dat zijn kunt u terugvinden in het Jiwad dan Raga –  programma.  Zo worden er soms workshops aangeboden die speciaal voor kinderen zijn, maar ook bijvoorbeeld een Pidjit-workshop waar de tiener/jongere zijn of haar oma/opa of oom/tante meeneemt als oefenpersoon om de aangeleerde massagetechnieken op toe te mogen passen. 

In juli zal er een Indonesische Vlieger-dag georganiseerd worden voor jong en oud. Onder begeleiding van de curator van Vliegermuseum Ommen, dhr. R Simons,  gaan we dan samen Indonesische vechtvliegers maken. Daarna worden ze beschilderd o.l.v. een kunstenares en dan gaan we het vecht-vliegeren in praktijk brengen.

En voor degene die zodanig geïnspireerd zijn dat ze zich verder willen verdiepen en bekwamen in de verschillende thema’s die aan bod zijn geweest gedurende de workshops, zal er als afsluiting van het project in de maand augustus een retraite-week worden georganiseerd. Een hele week samen trainen en genieten in een prachtige locatie in Zuid-Limburg, vol met Silat-training, Pidjit-workshops, meditatie en elke dag lekker eten met een Indisch-Moluks tintje. Meer informatie hierover zal binnenkort volgen, maar we lichten alvast een puntje van de sluier op: er zullen twee grootmeesters uit Indonesië komen om ons verder te onderwijzen in een van de vele Pencak Silat – stijlen.

Voor meer informatie en het programma verwijzen wij u naar de volgende website www.meerbewegenmaastricht.nl