EQuilibrium Maastricht

Jeannette

Waar kom ik vandaan?

Mijn naam is Jeannette Verbooy- Tatipata. Van beroep ben ik oefentherapeut Mensendieck en werk ik  al meer dan 25 jaar als kleine zelfstandige. Het voornaamste doel van deze oefentherapie is om mensen bewust te maken van hun houding en manier van bewegen.

Het leukste aan dit vak is het coachen van mensen. Hen inzicht te geven in hun klacht of problematiek en samen met hen op zoek te gaan naar oplossingen. Als je dan merkt dat de oplossingen ook daadwerkelijk tot minder pijn en meer bewegingsvrijheid kunnen leiden dan is dat een mooi proces om te mogen aanschouwen.

In mijn vrije tijd ben ik ook altijd bezig met beweegvormen, Yoga en (vecht)sport. Momenteel  verdiep ik mij in (Ayurvedische) massages.


Wat kan ik?

In 2005 ben ik begonnen met een opleiding  tot Hatha-Yogadocent. Ik gaf al wekelijkse gymlessen aan ouderen en ben toen begonnen met Hatha-Yogaoefeningen in mijn gymlessen te verweven. Hieruit is o.a. de Mensendieckgym ontstaan.

Als oefentherapeut Mensendieck ben ik ook meer Hatha-Yoga oefeningen gaan aanbieden aan de patiënten, met zeer goed resultaat. Door het bestuderen van de Indiase filosofieën kreeg ik meer inzicht in de psyche van de mens, waardoor m.n. het begeleiden van mensen met (psycho)somatische klachten voor mij lichter is geworden.

Door het zelf intensief beoefenen van zowel Yoga als krijgskunst kreeg ik steeds meer ervaring in het zoeken naar oplossingen bij steeds terugkerende (sport)blessures.


Wat kan ik voor U betekenen?

  • Rust en ruimte in het lichaam en het hoofd bieden d.m.v. wekelijkse Hatha-Yoga groepslessen.
  • Steeds terugkerende klachten tegengaan door wekelijkse Mensendieckgym
  • Via een combinatie van oefentherapie Mensendieck & Yoga kan ik voor u tijdens individuele sessies een bewegingscoach zijn bij het beoefenen van uw (sportieve) bezigheden.
  • Als u een actieve leefstijl hebt, dan kan ik u een Abhyanga massage bieden, een totale Ayurvedische lichaamsmassage.

Tot ziens!