EQuilibrium Maastricht

Acupunctuur van de Krijgskunst

Wat is Acupunctuur van de Krijgskunst?

De acupunctuur van de krijgskunst is een methode waarbij de behandeling niet door middel van naalden, maar met de vingers van de behandelaar geschiedt. De techniek komt voort uit vroegere  oorlogstijden. In de pauzes tussen twee veldslagen werden de soldaten behandeld, zodat ze in staat waren om verder te vechten. Daarom moest deze methode heel snel en effectief zijn.

Het doel van deze behandeling is om ruimte te scheppen in het lichaam, zodat het lichaam zichzelf kan helen.

De behandelaar.

De behandelaar moet in staat zijn om door de kleding heen een diagnose te stellen.  Hij/zij maakt gebruikt van diverse massagetechnieken die o.a. door de kleding heen gebruikt kunnen worden.

Omdat er energie (Chi of Prana) gebruikt wordt tijdens deze behandeling moet de behandelaar bewust zijn van de energie en de vaardigheid hebben om de energie te gebruiken. Daarom moet de behandelaar praktische kennis hebben van oefeningen en dus zelf ook geoefend zijn.

Degene die behandeld wordt.

De houding van degene die behandeld wordt bepaald in grote mate het effect van de behandeling. Hoe meer u zelf actief oefent, hoe sneller het lichaam de behandeling kan benutten.

Omdat het een leerproces is van het lichaam, bepaalt u zelf de frequentie en het aantal behandelingen die u nodig heeft.

Consult:         

  • duurt minimaal 1 uur en kost € 65.
  • elk half uur extra behandelingstijd kost € 30.
  • behandelingen aan huis in de regio kosten € 30 extra en buiten de regio zijn de kosten in onderlinge overeenstemming.
  • neem jezelf mee en een handdoek.
  • gemaakte afspraken mogen tot 24 uur van te voren geannuleerd worden en anders worden deze in rekening gebracht.