EQuilibrium Maastricht

Mensendieckgym

Dit is een door EQuilibrium Maastricht ontwikkelde gymnastiekvorm waarbij oefeningen uit  Hatha -Yoga, Tai Chi en Oefentherapie Mensendieck worden gecombineerd in 1 lesuur.

Tijdens dit uur gaan we van een warming up naar staande oefeningen ter verbetering van houding, coördinatie, balans, souplesse, ademhaling en conditie. Daarna doen we oefeningen op een mat ter verbetering van lenigheid, (core)stabiliteit en spierkracht en we sluiten de les af met een liggende  ontspanningsoefening en een zittende adem/meditatie-oefening.

Het resultaat van wekelijkse Mensendieckgym is dat je ontdekt dat je meer ontspannen leert ademen en bewegen en dat je het lichaam op een ontspannen manier sterker kunt maken.  Vooral  mensen met steeds terugkerende klachten (vaak door beroepsmatige houdingen uit het dagelijks leven) hebben baat bij deze manier van oefenen.

 Wanneer?

Praktische informatie

  • We oefenen op blote voeten.
  • Matten, (meditatie)kussens en dekens liggen hier voor je klaar, maar het is fijn als je je eigen handdoek meeneemt en misschien ook een trui voor tijdens de ontspanning, want je koelt dan meestal af.
  • Op andere locaties worden Mensendieckgymlessen aangeboden:
    Gymzaal Schimmert op woensdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur.