EQuilibrium Maastricht

Alice

Mijn naam is Alice Wellum. Ik beoefen al meer dan 20 jaar vechtsport, waarbij ik me voornamelijk richt op WuShu, Kung Fu en Tai Chi. Bij Equilibrium Maastricht geef ik les in zelfverdediging.

Wat ik het leukst vind aan lesgeven in de EQ-dojo, is dat het een geweldige ruimte is voor mensen om te groeien. Bijvoorbeeld, onze zelfverdedigingslessen stellen mensen niet alleen in staat om fysiek sterker en zelfverzekerder te worden, maar bevorderen ook mentale kracht en emotioneel bewustzijn.

Buiten de dojo ben ik onderzoeker en docent aan de Universiteit Maastricht. Ik onderzoek preventie van seksueel geweld. Mijn begrip van het onderwerp beïnvloedt mijn praktijk in de dojo en vice versa.

Wat kan ik?

Sinds 2014 geef ik les in zelfverdediging voor vrouwen. De training die ik bied, is beïnvloed door mijn beoefening van vechtsport, vrouwen zelfverdediging programma’s zoals WenDo, en een praktisch begrip van wanneer en waar geweld het meest waarschijnlijk voorkomt en hoe je jezelf ertegen kunt beschermen.

Op dit moment ligt mijn focus op het onderwijzen van zelfverdediging aan vrouwen, omdat zij meer kans hebben om seksueel geweld te ervaren in vergelijking met mannen. In de toekomst hoop ik mijn lessen uit te breiden om genderqueere en non-binaire individuen, evenals de bredere LGBTQ+ gemeenschap, op te nemen.

Wat kan ik voor U betekenen?

  • Leer hoe je jezelf kunt verdedigen in onze zelfverdedigingscursus voor vrouwen of in een privé sessie. 
  • Doe mee met onze wekelijkse beginners WuShu-les.