EQuilibrium Maastricht

Hatha Yoga

Hatha-Yoga is de vorm die aangeboden wordt door Jeannette Verbooy.

Jeannette is sinds 1986 oefentherapeut Mensendieck en combineert haar jarenlange kennis en ervaring als houdings- en bewegingstherapeut in de Yoga-lessen die zij geeft. In deze lessen wordt  veel aandacht gegeven aan de regeneratieprocessen van het lichaam.

Wat is Yoga eigenlijk?

Het woord Yoga komt uit een eeuwenoude oosterse taal, het Sanskriet, en het betekent ‘integratie’ of ‘eenwording’. In de klassieke yoga betekent dat onderricht in o.a. levenswijze, ethiek, filosofie, spiritualiteit en meditatie.  Yoga is een wetenschap die gedurende duizenden jaren is ontwikkeld en deze ontwikkeling gaat nog steeds door. Een deel van deze wetenschap staat bekend als Hatha-Yoga.

Het woord ‘Ha’ betekent letterlijk ‘Zon’ en stelt de energie van de zonnevlecht voor (gelocaliseerd in de buik). Het woord ‘Tha’ betekent letterlijk ‘Maan’ en stelt de energie van de emoties voor (gelocaliseerd in het limbisch systeem van de hersenen). Door het beoefenen van Hatha-Yoga ontstaat er meer evenwicht tussen lichaam en denken.

Bij regelmatige beoefening van Hatha-Yoga merk je naast een aantal fysieke voordelen ook een aantal mentale voordelen, zoals het verbeteren van je aandacht en concentratie en je ontwikkelt stabiliteit, evenwichtigheid  en zelfvertrouwen.

Wanneer?

 • Dinsdag: 9.00 – 10.30 uur
   
  Dinsdag: 18.30 – 20.00 uur
   
  Donderdag: 19.00 – 20.30 uur
   
  Vrijdag: 9.30 – 11.00 uur
 • Klik hier voor een overzicht van de lessen: 

Praktische informatie

 • We oefenen op blote voeten.
 • Matten, (meditatie)kussens en dekens liggen hier voor je klaar, maar het is fijn als je je eigen handdoek meeneemt en misschien ook een trui voor tijdens de ontspanning, want je koelt dan meestal af.
 • Ik adviseer je om twee uur voor de Yogales een lichte maaltijd te gebruiken.

Voor meer informatie en/of aanmelden voor een yoga les kunt u het contactformulier gebruiken.