EQuilibrium Maastricht

Meer Bewegen Maastricht

Meer Bewegen Maastricht is een trainingsprogramma waaraan verschillende scholen en leraren  meewerken.

De meeste sport activiteiten vinden plaats in de dojo van EQuilibrium Maastricht en een paar in de grote zaal van het stichtingsgebouw.

https://www.meerbewegenmaastricht.nl/

Wij presenteren u met trots de samenwerkende scholen/leraren en hun aanbod:


EQuilibrium Maastricht

Inner Strength Training
We willen de mensen op een laagdrempelig/beginners niveau kennis laten maken met onze vorm van training. We trainen de mensen op kracht, uithoudingsvermogen, balans en efficiënte bewegingspatronen.Het niveau is zodanig dat iedereen kan meedoen. Ook als je een beperking hebt kun je meedoen en zoeken we samen naar oefeningen die goed uit te voeren zijn.

 • Tai Chi
  Tai Chi wordt gezien als een hele goede manier om je lichaam en geest weer tot rust te brengen. Tai Chi heeft de volgende doelen: lichaamsbewustzijn verbeteren, stabiliteit vergroten, balans versterken, ontspannen in het leven staan en concentratie opbouwen. Tai Chi is ook zeer toegankelijk voor mensen met lichamelijke klachten en de 55-plussers. De Tai Chi les wordt verzorgd door Kierty Verbooy.
 • Yoga EQ
  Deze training o.l.v. Jeannette Verbooy-Tatipata heeft verschillende uitgangspunten: ontspanning, stressvermindering, rust en balans. Naast alle fysieke voordelen wordt verbetering van de aandacht en de concentratie merkbaar en ontwikkelt Yoga stabiliteit, evenwichtigheid en zelfvertrouwen. Yoga is goed voor iedereen!
 • Zelfverdediging voor vrouwen
  Deze les wordt verzorgd door Alice Wellum en heeft als doel om de lichamelijke en geestelijke kracht van vrouwen te ontwikkelen. De training is situatie gericht en draait niet enkel om de technieken maar ook om de state of mind. Alle dames vanaf 16 jaar zijn van harte welkom om te ontdekken hoe sterk ze eigenlijk zij

Panca Sila Maastricht:

 • Pencak Silat
  Pencak Silat o.l.v. Henry Otgaar is een Indonesische zelfverdedigingskunst dat zich bezighoudt met het streven naar een nobel karakter en naar het zuivere en authentieke in de Pencak Silat. Iedereen is welkom bij Pencak Silat!
 • Pencak Seni
   In de Pencak Seni komen gevecht en kunst dichter bij elkaar door gebruik te maken van effectieve technieken maar ook sierlijke bewegingen. Deze les wordt verzorgd door Aisa Senen.

 • Karuna WuShu `Traditional`
  Wu Shu is de benaming voor krijgskunst, niet alleen voor wat wij in het westen als Kung Fu kennen, maar alle krijgskunsten ongeacht hun oorsprong. De stijlen die wij trainen werken veel met drukpunten, daardoor krijgen we kennis van ons lichaam. En we trainen onze focus, dan kunnen we beter bij onszelf blijven in het gevecht. We trainen niet in full contact en sparring, maar proberen er meer een ‘innerlijke’ krijgskunst van te maken.

Yoga Windebloem
Yoga Windebloem
Je leert je ware ik kennen en kunt gemakkelijker een gevoel van geluk en tevredenheid ervaren. De les start met een meditatie gevolgd door een afwisseling van statische en dynamische asana’s en wordt afgesloten met een eindontspanning.


Third Line Sanda
Third Line Sanda (chinees kickboksen) o.l.v. Sifu Robin Willems.Binnen deze stijl worden slag-trap en worp technieken aangeleerd en in combinatie met tactieken en strategieën d.m.v. sparring toegepast. Er wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen, flexibiliteit en beweeglijkheidvvan het hele lichaam en er wordt  veel aandacht besteed aan het bewaren van de mentale rust en kalmte.