Christopher Rieder

ChrisWaar kom ik vandaan?

Hallo, mijn naam is Chris. Ik ben geboren en opgegroeid in zuid-Duitsland. In mijn kindertijd en jeugd ging mijn aandacht vooral uit naar de natuur, tekenen, sporten en later filosofie. Vanaf mijn vijfde doe ik aan verschillende sporten, vooral hockey, later schermen en breakdance. Na de schooltijd ben ik in 2002 naar Maastricht vertrokken en heb ik Geestelijke Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit gestudeerd. Sindsdien train ik ook Wu Shu, Tai Chi en massage bij Kierty. In 2009 heb ik mijn opleiding als M.Sc. Mental Health en mindfulness leraar voltooid en werk ik sindsdien als psycholoog en mindfulness leraar.

 

Wat kan ik?

Ik zie mezelf als continue lerende in alle bovengenoemde disciplines. Ik beoefen en geef les in mindfulness vanuit mijn eigen ervaring maar ook vanuit mijn wetenschappelijke opleiding als psycholoog. Het samenbrengen van oosterse en westerse zienswijzen is dan ook een kenmerk van mijn stijl van lesgeven. Verder geef ik ook les in Wushu en Tai Chi en geef ik  psychologische consultaties.

 

Wat kan ik voor U betekenen?

In de lessen mindfulness tracht ik over te brengen hoe je

  • op een veilige manier naar moeilijke gedachten en gevoelens kunt kijken.
  • op een construktieve manier leren omgaan met…..
  • jezelf kunt leren kennen en accepteren.
  • weer in kontakt kunt komen met de dimensie van zijn (in plaats van doen).
  • jezelf in een staat van alerte relaxatie kunt brengen.
  • meer diepte en levendigheid in het alledaagse leven kunt ervaren.
  • ruimte kunt brengen in je geest.
  • bewust om kunt schakelen van het denken en doen naar voelen en zijn.

Mensen die een 8-weken cursus MBSR of MBCT hebben doorlopen hebben hier de kans om regelmatig te blijven oefenen, hun oefenpraktijk te verdiepen en met vragen terecht te kunnen.

Mensen die nog geen of weinig ervaring met mindfulness hebben kunnen hier op een laagdrempelige manier kennis maken en hun eigen oefenpraktijk opbouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.